FORTUNA

Aplicație Android

Live Chat! Start chat
Ai o notificare! Start chat
Fortuna este noul sponsor oficial al naționalei feminine de fotbal a României

Fortuna este noul sponsor oficial al naționalei feminine de fotbal a României

Fortuna susține toate naționalele de fotbal ale României și a devenit noul sponsor oficial al reprezentativei feminine, pe durata campaniei de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023! Pentru că mereu am crezut în pasiune dincolo de șabloane, vrem să arătăm că femeile iubesc fotbalul, fiind performante și perseverente în tot ceea ce fac.

Fortuna este partener FRF încă din martie 2017, fiind, de asemenea, sponsor al echipei naționale masculine, selecționatei U21 și a echipei naționale de Futsal. De astăzi, vrem să aducem mai multe victorii pentru fete, în drumul spre performanță și afirmare.

Pentru a atrage un număr mai mare de suporteri în jurul fotbalului feminin, Fortuna a lansat o campanie media prin care promovează respectul pentru performanțele feminine în diverse domenii. Campania este centrată în jurul unui clip realizat alături de promotori importanți ai drepturilor femeilor.

Textul clipului  este semnat de poeta Elena Vlădăreanu și interpretat de artista Maria Alexandra Constantin, alias Max Konstant/Max K.

„Fotbalul feminin este un sport aflat într-o continuă dezvoltare. Acesta este astăzi sportul cel mai practicat în România în rândul fetelor, cu peste 66.000 de jucătoare înregistrate oficial. Prin acest  parteneriat semnat astăzi cu Fortuna, reușim să  continuăm  investițiile în fotbalul feminin și implicit să încurajăm pasiunea fiecărei fete care își dorește să joace fotbal în România. În plus, acest parteneriat confirmă încrederea mediului de business în viziunea Federației și a membrilor săi transpusă în Strategia pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc 2021-2026”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, la încheierea acordului de sponsorizare.

Echipa națională de fotbal feminin este formată în acest moment din jucătoare foarte talentate, care dovedesc multă pasiune în joc. Este o onoare să le putem fi alături prin acest parteneriat, plus o serie de acțiuni menite să faciliteze performanța și să atragă sprijin din partea unui număr din ce în ce mai mare de fani.

Credem cu tărie cu sportul are un rol social foarte important și contribuie la promovarea unor valori și trăsături de caracter esențiale. Fortuna rămâne un fan al performanței, dedicării și fair-play-ului. Astfel, vom continua să susținem și să promovăm alături de FRF un un Fotbal Curat, prin proiecte dedicate.


SCURT ISTORIC 

  • 5 aprilie 1990 - Fotbalul feminin devine oficial in România
  • 8 mai 1990 – are loc o acțiune oficială de selecție pentru Echipa Națională pe stadionul 23 august. Participă 188 de jucătoare din întreaga țară.
  • Iunie 1990 – echipa este invitata la un turneu amical la Messina, în Italia, unde joacă si câștigă primul meci din istoria ei contra selectionatei olimpice a Italiei, pe 4 iunie.
  • În 2012 Naționala U19 trece de Turul de Elită și se califică la Campionatul European U19. Este cea mai mare performanță din istoria echipei. În prima rundă de calificări România a întâlnit: Olanda, Suedia și Israelul iar în cea de-a doua: Franța, Islanda și Olanda.
  • Din echipa care a reusit această performanță în 2012, joacă în acest moment pentru Echipa Națională: Andreea Corduneanu, Andrea Herczeg, Andreea Părăluță, Mara Bâtea și Ștefania Vătafu.
  • În preliminariile EURO 2017, România ajunge la un pas de calificare, jucând meciurile de baraj contra Portugaliei. Deși nu a pierdut (1 – 1 acasă și 0 – 0 în deplasare), echipa României ratează la limită o calificare istorică la Euro 2017.
  • După parcursul bun din preliminariile Euro, Echipa Națională dispută două partide amicale cu multipla Campioană Olimpică și Mondială, Statele Unite ale Americii.

Se trimite biletul…